Schneider Electric biodiverzitás

A Schneider Electric 2021-ben közzétett 6 hosszútávú fenntarthatósági kötelezettségvállalást, aminek egyik célja, hogy 2025-ig minden telephelye rendelkezik biodiverzitás-tervvel, melynek célja a helyi biodiverzitás helyrehozása és megőrzése.

A kunszentmiklósi gyárban úgy gondolják, hogy a környezeti nevelés a legjobb befektetés a környezetünk védelmébe és ez hosszú távon is a biodiverzitás megóvását szolgálhatja.

keleti sünök védelme érdekében egyeztettünk a Kiskunsági Nemzeti Parkkal és az élőhelyük csökkenésére hívták fel a figyelmünket.

süngarázs egy olyan kézzel fogható megoldás, amibe a dolgozóink és a kisgyerekek is jól bevonhatóak, oktathatóak.

Kevés faanyagból minimális ráfordítással bárki barkácsolhat egy ilyen házikót – ez volt az üzenet a dolgozók felé, akik nagy lelkesedéssel építették meg és díszítették ki az odukat.

A gyerekek mindig fogékonyak az állatokkal kapcsolatos tevékenységekre, és a sünök rejtélyes kis világa amúgy is vonzóvá teszi őket számukra. Ezért döntöttek amellett, hogy az összes helyi oktatási intézménynek (2 általános iskola, 4 óvoda) visznek egyet ajándékba.

A süngarázsok adományozásától azt várják, hogy tudni fogjuk: mi emberek vagyunk felelősek a csökkenő élőhelyükért, ezért a mi feladatunk más alternatívát biztosítani nekik a szaporodásukhoz és a túlélésükhöz.

Tervük közt szerepel a monitorozás is: minden évben adatokat kérnek az oktatási intézményektől a süngarázsok megfigyeléséről, hasznosságukról.

A mi süngarázsunk is októberben elhelyezésre került az iskolánk udvarán, melyet első osztályosaink vehettek át. Azóta is figyelik a gyerekek, hogy mikor költözik be egy süni család.

Köszönjük a Schneider Electricnek a lehetőséget!