Víz Világnapja projekt

Az idei tanévben is felhívtuk a figyelmet a VÍZ fontosságára mindennapi életünkben. A diákok egy több napos projekt feladatai során minden tanórán foglalkoztak a víz, a tiszta víz jelentőségével, fogalmával.

A környezettudatos magatartás fejlesztésére szolgált a hulladék papírból készített tengeri élőlények origami hajtogatása. A víz szerepének létfontosságát tanúsítja számos kitűző, melyet a gyerekek személyesen készítettek, figyelembe véve, hogy számukra mit jelent a víz fogalma. Gyűjtöttek szólásokat és közmondásokat, melyben a víz a főszereplő. Hatalmas sikert aratott több interaktív diavetítés, melyet a diákok saját maguk készítettek. De több reklámszöveg is felhívta a figyelmet arra, hogy „IGYÁL VIZET!”

A projekt elkészült munkáit az iskola aulájában állítottuk ki, ahol a záró rendezvény is zajlott. Egy rövid műsor keretein belül foglaltuk össze a tanulók munkáját. Verses, zenés percekkel színesítettük a műsort.

Köszönjük a Kiskunsági Nemzeti Park segítségét, hiszen aulánkat a nemzeti park vízi élővilág kiállítása díszíti, mely március 27-ig megtekinthető.

A projekt sikeréről a képek tanúskodnak.