Felső Kiskunság, szűkebb hazám 2014 – Alsó tagozatos témahét

Október hónap második hetében a „Felső- Kiskunság szűkebb hazám…” témahét keretein belül iskolánk diákjai sok érdekes ismerettel gazdagodtak. Jártak a Virágh Kúria Múzeumban, elsétáltak a központban felállított madár- tablókhoz, könyvtárba jártak adatokat gyűjteni, megismerkedtek a Nemzeti Park címerével, verseket olvastak…

A témahét programjaiba sikerült új tevékenységeket is beépíteni, melynek megvalósításában köszönetünket fejezzük ki a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozóinak. Ilyen újdonság volt a vándorkiállítás, mely képein minden érdeklődő gyerek és felnőtt láthatta és olvashatta a Felső- Kiskunsági Nemzeti Park nevezetes élőlényeinek jellemző adottságait.  A Projekt napjait gazdagította a felső és alsó tagozatnak szóló vetítés, melynek előadását köszönjük Erdős Saroltának! Az első és második évfolyam egy bábelőadáson vehetett részt, mely a „Szikes puszták ürgéjéről” szólt. Köszönjük az előadást Rankó Erzsébetnek és segítőjének. Minden alsós diák és kolléga egy nagyon jó hangulatú Citera és táncbemutatón vehetett részt, ahol kunsági népdalokat énekeltek, megismerkedtek népi hangszerekkel és eltáncolhatták a Kun Verbunkot is.

A témahét sikerét bizonyítják a képek, melyen mosolygó és érdeklődő tekintetek sokaságát láthatjuk és az elkészült tablók, plakátok és kreatív alkotások is munkával megtöltött órákról tanúskodnak.